Wijk bij Duurstede - Herinrichting verkeerspost Amsterdam-Rijnkanaal

  • Omschrijving:
    ontwerpkader renovatie verkeerspost Amsterdam-Rijnkanaal

    Opdrachtgever:
    Rijkswaterstaat, Utrecht

    Ontwerpjaar:
    2009

    Locatie:
    verkeerspost Amsterdam-Rijnkanaal bij Wijk bij Duurstede

    Samenwerking:
    ErgoS engineering & ergonomics, Nelissen ingenieursbureau BV

  • Bij de aanpassing van de verkeerspost Amsterdam-Rijnkanaal zijn drie vakdisciplines betrokken. AA&P was verantwoordelijk voor vormen, afmetingen en kleur- en materiaalkeuze van verkeers-, vergader-, kantoor- en operationele ruimte.
    De verkeerspost Wijk bij Duurstede is een klein gebouw dat door een vast team van specialistische medewerkers wordt gebruikt. Deze hebben dan ook een grote stem gehad in het uiteindelijke resultaat.

  • Plaats en vorm van de werkplekken zijn gebaseerd op ergonomisch onderzoek. Het ontwerp is in overleg met de eindgebruikers ontwikkeld. De bestaande inrichting is geheel verwijderd. De vorm van de lessenaars is ontwikkeld op basis van de functionaliteit. Het blauwgrijze tapijt met oranjerode belijning sluit aan op het in de ruimte aanwezige blauw. Het plafond wordt uitgevoerd in een licht middengrijs, dat de ruimte een lichter effect geeft.

    Alle ruimten krijgen een volledige nieuwe inrichting. De plafonds en wanden zijn wit, behalve de betonnen dragende wand die buiten doorloopt. Deze krijgt een donkerblauwe kleur om het lichtniveau te temperen. De kozijnen krijgen dezelfde kleur als de wand waarin ze geplaatst zijn, maar dan glanzend. De gangen op de 1e en 2e verdieping worden voorzien van tapijt. De vloerbedekking op de begane grond krijgt een donkere kleur marmoleum.

project sluiten » «