't Gooi - Verbouwing villa

  • Omschrijving:
    verbouwing en uitbreiding van een landhuis

    Opdrachtgever:
    particulier

    Ontwerpjaar:
    2003

    Realisatie:
    2004

    Locatie:
    't Gooi

  • Het karakteristieke landhuis uit 1936, dat een landelijke uitstraling combineert met modernistische details, is aangepast aan de huidige woonwensen. De grootste ingreep is het vervangen van de bestaande garage door een nieuwe aanbouw, waarin de nieuwe zitkamer en de garage zich bevinden. De keuken is de spil van de woning geworden, maar blijft vanuit de woonkamer buiten het directe zicht. Op de verdiepingen zijn aan de slaapkamers geïntegreerde bergruimten en sanitair toegevoegd. De rietdekker heeft de nieuwe dakvorm weer tot een ware blikvanger gemaakt. Het oorspronkelijke karakter van het huis is zoveel mogelijk intact gehouden.

project sluiten » «