Wijk bij Duurstede - Bedieningsgebouw Irenesluis

  • Omschrijving:
    herinrichting bedieningsgebouw Prinses Irenesluis

    Opdrachtgever:
    Rijkswaterstaat Directie Utrecht, WED

    Ontwerpjaar:
    2000

    Realisatie:
    2002

    Locatie:
    Kruising Amsterdam-Rijnkanaal/Lek, Wijk bij Duurstede

  • Onvrede bij de sluiswachters over de werksituatie was de aanleiding voor het moderniseren van het bedieningsgebouw. En dus waren het de sluiswachters die bij de nieuwe inrichting een cruciale rol speelden. Hun voorkeur ging uit naar een opstelling met twee werkplekken achter elkaar. Dat is tijdens het belangrijkste werkproces, het zogenoemde schutten, de meest optimale opstelling, maar voor alle overige activiteiten niet. Dit conflict is opgelost door het ontwerp van twee lessenaars, ieder bestaande uit een werkblad en een onderbouwkast, waarvan het werkblad verschillende plaatsen biedt voor de verschillende werkzaamheden.  Werkmonitoren en algemene apparatuur en voorzieningen bevinden zich in de onderbouw.

project sluiten » «