Amsterdam - Terreininrichting noordzijde Oranjesluizen

  • Omschrijving:
    inrichting van het terrein aan de noordzijde van de Oranjesluis

    Opdrachtgever:
    Bouwdienst Rijkswaterstaat

    Ontwerpjaar:
    1990

    Realisatie:
    april 1995

    Locatie:
    Amsterdam Oost

  • De terreininrichting van de noordzijde van de Oranjesluizen vormt de laatste fase van de herinrichting van het totale complex [link naar: Bedienings- en energiegebouw nieuwe Oranjesluis] dat in 1994 van start ging. Voor de overkapping van het moderne bedieningsgebouw is gebruik gemaakt van de oude stalen spanten van een van de gesloopte gebouwen. De oude maalgangen en maalkommen zijn onderdeel van de inrichting geworden, evenals de oude gedenksteen van Willem III. Het resultaat is een harmonieus beeld, waarin hedendaagse techniek samenkomt met respect voor het verleden. Ook aan de mens is gedacht: op het dak van het gebouw bevinden zich een uitkijkplatform en een overdekt deel met informatie en fietsenstalling.

project sluiten » «